Villkor och omdöme av Lån & Spar Bank privatlån

Jämför lånevillkor och läs vårt omdöme av privatlån från Lån & Spar Bank.

FinansFreak har inte längre något samarbete med Lån & Spar Bank. Lånevillkor och omdöme är därför inte aktuella.

Lån & Spar Bank företagsuppgifter

 • Bolagsnamn Lån & Spar Sverige, bankfilial
 • Org. nummer 516406-0971
 • Adress Nordenskiöldsgatan 8
 • Postnummer 211 19
 • Adress Malmö
 • Etablerades 2006

Kundservice

Öppettider

 • Måndag08:00-17:00
 • Tisdag08:00-17:00
 • Onsdag08:00-17:00
 • Torsdag08:00-17:00
 • Fredag08:00-17:00
 • Lördag
 • Söndag

Vårt omdöme av Lån & Spar Bank Privatlån

Per Lindow

Behöver du ett privatlån upp till 350 000 kr kan Lån & Spar Bank definitivt vara en av de bättre långivarna att välja mellan. Vill du låna mer än då krävs en medsökande som bor på samma adress.

Hos Lån & Spar Bank kan du få bra ränta, förutsatt att du har en bra kreditvärdighet. Fast jobb eller pension är ett krav och du behöver dessutom tjäna cirka 21 000 kr per månad. Förhållandevis höga krav men å andra sidan kan du samtidigt få bra villkor på ditt privatlån.

Räntegaranti

Du kan nyttja en räntegaranti hos Lån & Spar Bank. Har du ett privatlån hos Lån & Spar Bank men får ett bättre erbjudande hos någon annan långivare så kan Lån & Spar Bank matcha det erbjudandet och samtidigt sänka räntan med ytterligare 10 räntepunkter.

Några av grundkraven för att kunna få nyttja räntegarantin:

 • Räntegarantin kan nyttjas under hela lånets löptid
 • Räntegarantin förutsätter underlag från annan bank/kreditgivare med information om lånebelopp, nominell ränta och datum när lånet beviljades
 • Erbjudande från annan aktör ska vara ett lån utan säkerhet (blancolån) och avsett att lösa lånet hos Lån & Spar Bank
 • Räntegarantin gäller inte i de fall du har missade betalningar eller beviljats amorteringsbefrielser de senaste 12 månaderna

Få lägre ränta med medlemslån

Är du medlem i Hyresgästföreningen eller M Sverige så dår du automatiskt 0,5 procent lägre ränta på ditt lån hos Lån & Spar Bank.

Räntesänkningen är bra men exempelvis hälften så stor räntesänkning som ett medlemslån ger hos Coop.

Låneskydd

Ett låneskydd är en försäkring som kan hjälpa dig att betala av lånet om du blir sjukskriven eller förlorar din inkomst.

Lån & Spar Bank erbjuder låneskydd genom försäkringsbolaget Gjensidige. Kostnaden för låneskyddet är 8,5% av din månadskostnad. Är ni två som står på lånet så betalar var och en av er 7% av månadskostnaden.

Kredittagare under 65 år ansluts automatiskt till låneskyddsförsäkringen.

Är du under 65 år ansluts du automatiskt till ett låneskydd, vilket framgår halvt dolt i det representativa låneexemplet.

Vill du inte ha ett låneskydd? Då måste du logga in och kontakta Lån & Spar Bank. På ett år kan ett låneskydd kosta dig flera tusen kronor.

Kostnadsfritt låneskydd i 90 dagar

De tre första månaderna får du som låntagare låneskyddet kostnadsfritt. Bra att känna till är att Lån & Spar Bank istället lägger på en extra amortering dessa månader, motsvarande låneskyddets premie.

Försäkringen är kostnadsfri för kredittagaren de tre första månaderna, men ett månatligt belopp motsvarande försäkringspremien debiteras dessa tre månader och används för extraamortering på krediten

Lån till kontantinsats kan nekas

När vi läser Lån & Spar Banks kundrecensioner upptäcker vi att en låntagare blivit nekad ett privatlån med syfte att användas som kontantinsats till en bostad.

Ett privatlån är ett konsumtionslån som i regel kan användas till vad som helst. Behöver du låna upp till en kontantinsats hos en bank så blir lånet ett vanligt privatlån. Därav är det märkligt om Lån & Spar Bank inte beviljad privatlån för kontantinsatser.

Är Lån & Spar Bank ett bra val för privatlån?

Räntemässigt har Lån & Spar Bank både låg lägsta-ränta och en låg högsta-ränta jämfört med många andra privatlån som har räntesatser upp emot 20-25 procent.

Den enda avgiften som tillkommer privatlånen är uppläggningsavgiften. Utnyttjar du räntegarantin kan du vara säker på att du har den lägsta möjliga räntan på ditt privatlån.

Sammantaget kan Lån & Spar Bank vara ett bra val, en stark aktör på den Svenska marknaden. Men se upp för att låneskydd automatiskt läggs till för alla låntagare som är under 65 år!

Frågor om Lån & Spar Bank Privatlån

Hur mycket kan jag låna av Lån & Spar Bank?

Vad har Lån & Spar Bank för ränta?

Är Lån & Spar Bank en pålitlig kreditgivare?

Innehåll reviderad Jan 31, 2024

Skribenter

Per Lindow
 • Per Lindow
 • Per Lindow skriver om lån, sparande och investeringar för FinansFreak. Besitter mångårig erfarenhet av arbete inom ekonomi och har granskat kreditgivare sedan SMS-lånen kom till Sverige. Läs mer om Per
 • LinkedIn

Omdömen om Lån & Spar Bank privatlån


Vad tycker du om Lån & Spar Bank privatlån?

Genom att skicka in ett omdöme godkänner du FinansFreaks policy för personuppgifter som finns att läsa under Allmänna villkor. Om ditt omdöme är olämpligt eller framstår som stötande kan FinansFreaks välja att inte publicera omdömet.

Uppfyller Lån & Spar Bank inte dina behov eller önskemål?

Se och jämför alla våra privatlån.

Jämför Privatlån

Privatlån
Privatlån
SMS-lån
SMS-lån
Bolån
Bolån
Investera
Investera
Ikon utforska mer
Utforska