Villkor och omdöme av Mynt företagslån

Jämför lånevillkor och läs vårt omdöme av företagslån från Mynt.

FinansFreak har inte längre något samarbete med Mynt. Lånevillkor och omdöme är därför inte aktuella.

Företagsuppgifter

 • Bolagsnamn Mynt AB
 • Org. nummer 559100-8874
 • Webb mynt.se
 • Adress Vasagatan 28
 • Postnummer 111 20
 • Adress Stockholm
 • Etablerades 2017

Kundservice

Öppettider

 • Måndag08:00-18:00
 • Tisdag08:00-18:00
 • Onsdag08:00-18:00
 • Torsdag08:00-18:00
 • Fredag08:00-18:00
 • Lördag
 • Söndag

Per Lindow

Mynt erbjuder kredit till små företag och de har funnits på marknaden sedan 2017. De använder sig av en digitaliserad process för en snabb kreditbedömning och kan därför erbjuda en enkel process. Alla avgifter är tydliga och du får dessutom automatiserad återbetalning. Långivaren är registrerad hos Finansinspektionen och är dessutom medlem hos SUP46 och Findec.

Mynt har många externa delägare, däribland Svea Ekonomi. Genom att du kopplar ditt bokföringssystem till deras system kan kreditbedömningen enkelt genomföras. Mynt erbjuder kredit på upp till 3 000 000 kronor. De tar inte upplysning via UC så ditt företags kreditvärdighet påverkas inte vid en låneansökan. Det är inte alltid en personlig borgen krävs.

Lånevillkor

Du kan få en kredit på upp till 3 000 000 kronor hos Mynt och ansökan sker helt kostnadsfritt. Du får en avbetalningsplan vid uttag men du kan också välja att betala tillbaka lånet snabbare. Räntan ligger på från 7,20 procent på årsbasis och beräknas utifrån företagets kreditvärdighet, lånets storlek samt hur länge du ska låna.

Det handlar om lån utan säkerhet, men i vissa fall kan personlig borgen krävas. Du kan också belåna fakturor och då är de säkerhet. Företaget identifieras med BankID för en smidig kreditbedömning, inom tre minuter får du ett låneförslag från Mynt. Mynt genomför kreditupplysningar via Bisnode eller Creditsafe, vilket inte påverkar företagets kreditvärde. Vid personlig borgen tas också upplysning.

Grundkrav

Det finns en del grundkrav för att få kredit hos Mynt. För det första måste ditt företag vara registrerat för F-skatt och ha funnits i minst sex månader. De har även ett krav på omsättning, ditt företag ska omsätta minst 500 000 kronor per år. Utöver det ska kreditvärdigheten vara bra och ett BankID måste innehas för att kunna göra ansökan.

En personlig borgen är inget krav, men det kan behövas i de fall Mynt anser det. Du betalar bara för det du använder och du får en fast kostnad för ha koll på utgifterna. Du kan göra en tidig återbetalning om du önskar. Aktiebolag, kommanditbolag, handelsbolag och enskilda företag kan alla ansöka om kredit från Mynt.

Service & säkerhet

Du kan kontakta Mynt på två olika sätt, antingen via mejl eller telefon. Det finns inga uppgifter om vilka öppettider de har för sin kundservice. Du hittar också en sektion med frågor och svar där du hittar svar på de allra flesta frågorna. Hemsidan är tydlig med gott om information till dig som låntagare vilket är tryggt.

Säkerheten är bra på Mynt. De är registrerade hos Finansinspektionen och samarbetar med andra välkända företag på finansmarknaden. Du sköter identifiering och signering med BankID, vilket är den säkraste metoden på nätet. Det gör så att ingen kan använda dina uppgifter. Genom att koppla din bokföring kan de enkelt ta del av ditt företags uppgifter helt digitalt.

Hur du ansöker

 1. Registrera dig kostnadsfritt med BankID
 2. Fyll i nödvändig information om ditt företag
 3. Koppla ditt bokföringssystem om det är önskvärt
 4. Krediten beräknas automatiskt
 5. Godkänn och gör ett uttag

Ansökningsprocessen hos Mynt är mycket smidig och enkel. Du identifierar företaget med BankID och kopplar ditt affärssystem till tjänsten. De kan sedan automatiskt räkna ut hur mycket kredit du kan få. Du godkänner och signerar med BankID och kan sedan begära ett uttag på det belopp du vill utnyttja. Självklart kan du betala tillbaka lånet i förtid.

Sammanfattning

Mynt erbjuder kredit på upp till 3 000 000 kronor för företag med F-skatt. Ditt företag måste ha funnits i minst sex månader samt ha en omsättning på minst 500 000 kronor per år. Personlig borgen är inte ett krav, men det kan tillfrågas om Mynt anser att det behövs. All information finns tydlig på deras hemsida.

Ansökningsförfarandet tar bara några minuter och du kan snabbt få en rättvisande kredit om du kopplar ditt affärssystem eller bokföring till tjänsten. Identifiering sker med BankID vilket både är säkert och smidigt. Du får tydlig information om ränta och hur mycket du ska betala tillbaka och självklart betalar du bara för utnyttjat belopp. Maximal återbetalningstid är 36 månader.

Frågor om Mynt Företagslån

Hur mycket kan jag låna av Mynt?

Vad har Mynt för ränta?

Är Mynt en pålitlig kreditgivare?

Innehåll reviderad Okt 25, 2022

Skribenter

Per Lindow
 • Per Lindow
 • Per Lindow skriver om lån, sparande och investeringar för FinansFreak. Besitter mångårig erfarenhet av arbete inom ekonomi och har granskat kreditgivare sedan SMS-lånen kom till Sverige. Läs mer om Per
 • LinkedIn

Omdömen om Mynt företagslån


Vad tycker du om Mynt företagslån?

Genom att skicka in ett omdöme godkänner du FinansFreaks policy för personuppgifter som finns att läsa under Allmänna villkor. Om ditt omdöme är olämpligt eller framstår som stötande kan FinansFreaks välja att inte publicera omdömet.

Uppfyller Mynt inte dina behov eller önskemål?

Se och jämför alla våra företagslån.

Jämför Företagslån

Privatlån
Privatlån
SMS-lån
SMS-lån
Bolån
Bolån
Investera
Investera
Ikon utforska mer
Utforska