Kunskap och ekonomitips

Är du intresserad av att lära dig mer på djupet inom ekonomi och lån kan du läsa våra nyheter, guider, ordlista, omdömen eller prova våra kalkylatorer.

Man läser nyhet för hund

Aktuella nyheter

FinansFreak är inte den största källan till nyheter i finansbranschen. Men vi skriver nyheter om händelser som rör de produkter och tjänster vi jämför och som kan vara intressant för konsumenter och företagare.

Självklart skriver vi även nyheter som rör de långivare och finansiella företag som är våra partners eller som vi jämför. Sker stora villkorsändringar eller annat vi anser är av vikt så skriver vi om det.

Se alla nyheter

Ta inga förhastade beslut

FinansFreak listar inte bara lån, kreditkort och finansiella institut. Vi granskar och skriver även opartiska omdömen om alla företag och produkter som jämförs.

Innan du tecknar dig för ett lån eller tjänst kan du läsa våra recensioner och åsikter om företaget för att se om din egna uppfattning stämmer överens med våra.

Att välja den första bästa långivaren eller företaget är sällan en god idé. Läs omdöme först och gör sedan ditt val!

Se alla omdömen
Tjej gör beräkningar i mobilen

Enkla och användarvänliga kalkylatorer

FinansFreak har utvecklat flera kalkylatorer som du fritt kan använda för att göra nödvändiga eller intressanta beräkningar.

Räkna på allt från lånekostnader till kvar att leva på-kalkyler.

Se alla kalkylatorer

Lättlästa lån- och ekonomiguider

Bland FinansFreaks låneguider och ekonomiguider hittar du svar på många frågor rörande lån, kreditkort, sparande och ekonomi.

Guiderna är skapade med åtanken att vara lätta att läsa och ta till sig information. Du behöver inte vara en ekonomiprofessor för att förstå!

Se alla guider
Läs FinansFreaks guider
Ordlista

Finansiell ordlista

I vår ordlista har vi samlat vanliga ord och begrepp som ofta förekommer inom lån, sparande och investeringar.

Lär dig om allt från amorteringskrav till SEKKI och ränta-på-ränta.

Välj ett ord som intresserar dig för att läsa vår beskrivning av ämnet.

Se ordlistan

Innehåll reviderad Jul 13, 2023

Skribenter

Per Lindow
  • Per Lindow
  • Per Lindow skriver om lån, sparande och investeringar för FinansFreak. Besitter mångårig erfarenhet av arbete inom ekonomi och har granskat kreditgivare sedan SMS-lånen kom till Sverige. Läs mer om Per
  • LinkedIn
Privatlån
Privatlån
SMS-lån
SMS-lån
Bolån
Bolån
Investera
Investera
Ikon utforska mer
Utforska