Aktuella nyheter

De senaste nyheterna och aktuella händelserna inom lån och finans.

Nätlån
Nätlån förändrar sitt lån

Nätlån gör om sitt lån totalt med nya lånebelopp, återbetalningstider, ränta och avgifter. Nu är Nätlån inte längre en högkostnadskredit.

Dubbelt så hög skatt på ISK 2023
Dubbelt så hög skatt på ISK 2023

Efter Riksbankens besked om höjd styrränta till 2,5 procent står det nu klart att skatten på ISK-konton höjs till 0,882 procent från och med nästa år.

Nyhet om sänkt skatt på ISK-konton
ISK-konton kan bli skattefritt

Den nya regeringen föreslår att ta bort skatten helt och hållet på ISK-konton med en grundnivå upp till 300 000 kr. Detta enligt Tidöavtalet som slöts i oktober mellan M, KD, SD och L.

Fortsatt högt hushållssparande under 2021
Fortsatt högt hushållssparande under 2021

Färska siffror från Statistikmyndigheten och Finansinspektionen visar att hushållssparandet är fortsatt högt i Sverige. Framförallt inom aktier, fonder och privata försäkringar.

Stigande bolåneräntor
Så bör du tänka när boräntorna stiger

De förändrade penningpolitiska planerna indikerar att Riksbanken kan höja reporäntan redan våren 2022. Bolåneräntorna har börjat höjas, vilket påverkar både nya som befintliga låntagare.

Trots fast jobb får Sveriges unga inte låna pengar
Trots fast jobb får Sveriges unga inte låna pengar

Som ung i Sverige 2019 riskerar du att hamna utanför bostadsmarknaden. Heltidsjobb och sparade pengar till kontantinsatsen spelar ingen roll. I hälften av Sveriges större städer nekas unga vuxna ett bolån.

Räknar på boränta
Stefan Ingves: Bolåneräntorna kommer fördubblas

Bolåneräntan kan komma att fördubblas de kommande åren enligt Riksbankschefen Stefan Ingves. Många bolån har rörlig ränta och Stefan kan inte utesluta att enskilda hushåll kan komma i kläm..

Riksbanken höjer reporäntan
Riksbanken höjer reporäntan med 0,25 procentenheter

Stefan Ingves meddelade redan i Oktober att reporäntan kommer höjas och att Riksbankens prognoser är att den kommer fördubblas de kommande åren. Den 20/12 kom den första höjningen när Riksbanken höjde reporäntan från -0,5 procent till -0,25 procent.

Privatlån
Privatlån
SMS-lån
SMS-lån
Bolån
Bolån
Investera
Investera
Ikon utforska mer
Utforska