Banky logotyp

Banky accepterar nu låntagare med skuld hos Kronofogden

Per Lindow

Banky erbjuder nu även lån till konsumenter som har aktiv skuld hos Kronofogden. Det innebär att låntagare som har en betalningsanmärkning och ännu inte betalat av hela sin skuld till Kronofogden kan bli beviljad SMS-lån hos Banky.

En hel del långivare kan bevilja SMS-lån med betalningsanmärkning, dock är det väldigt ovanligt att skulder hos Kronofogden accepteras.

Hur tusan kan Banky låna ut pengar till konsumenter som har en skuld hos Kronofogden kanske du tänker? Haken är att Banky kräver att låntagare har en godkänd borgensman som står som säkerhet på lånet och kan betala om låntagaren av någon anledning inte gör det. Banky ställer därmed rimliga krav för att bevilja lån, även fast den primära låntagaren har en skuld hos Kronofogden.

Innehåll reviderad Mar 07, 2024

Skribenter

Per Lindow
  • Per Lindow
  • Per Lindow skriver om lån, sparande och investeringar för FinansFreak. Besitter mångårig erfarenhet av arbete inom ekonomi och har granskat kreditgivare sedan SMS-lånen kom till Sverige. Läs mer om Per
  • LinkedIn
Stapeldiagram

Enkätstudie för svenska lånemarknaden

Den svenska spelsajten CasinoFeber har genomfört en marknadsundersökning för att undersöka låntagares konsumtionsvanor. FinansFreak summerar det viktigaste från enkäten.

Privatlån
Privatlån
SMS-lån
SMS-lån
Bolån
Bolån
Investera
Investera
Ikon utforska mer
Utforska