60plusbanken och Sambla Group

Samla och 60plusbanken startar ett samarbete för att göra det enklare för pensionärer att få privatlån beviljade.

60plusbanken och Sambla initierar samarbete

Per Lindow

Personer över 60 år får ofta avslag när de behöver låna pengar. Anledningen till detta är att bankerna ställer höga krav på kundens inkomst. Det är något som 60plusbanken och Sambla Group vill ändra på. Aktörerna har inlett ett samarbete med en bakomliggande idé om att hjälpa pensionärer att få ett privatlån med en bra ränta.

60plusbanken är en bank för privatpersoner som erbjuder lån till personer som är minst 60 år och som är ägare av sin bostad. Det är ett lån som inte påverkar pensionärer på ett negativt sätt då månadskostnaden inte påverkas då lånet är amorteringsfritt, det betyder att räntan inte betalas innan kunden väljer att lösa lånet. Sambla Group är en jämförelsetjänst som jämför privatlån och bolån för privatpersoner.

Hur fungerar Sambla Group?

Sambla Group är en av Nordens ledande jämförelsetjänster för privatlån och bolån. De finns till för att göra det enklare för privatpersoner att hitta det bästa möjliga lånet utifrån låntagarnas omständigheter. Sambla Group jämför lån från mer än 40 olika långivare, och där det inte finns risk att det kommer att påverka låntagarens UC på ett negativt sätt.

Genom en snabb sökning jämförs ett flertal lån med varandra. Det har traditionellt varit svårare för personer över 60 år att få tillgång till ett lån. Genom Samblas samarbete med 60plusbanken blir det nu enklare för pensionärer att kunna hitta ett lån med en bra ränta. I praktiken innebär samarbetet att privatpersoner som är 60 år eller äldre som äger sin bostad enklare få ett lån.

Samarbetet är tänkt att ge pensionärer en tryggare pension

Att få ett lån för en pensionär är något som har varit svårt länge då många gånger de får avslag från traditionella banker och långivare. Detta eftersom det finns ett högre krav på deras inkomst, vilket är svårt för pensionärer att leva upp till.

Genom Samblas samarbete tillsammans med 60plusbanken kommer det vara enklare att få ett lån godkänt. Detta kommer att leda till att pensionärer kan ha en tryggare pension och att hitta en lösning som är anpassad till deras omständigheter och ekonomi. Tanken är att pensionärer kommer få chansen till en bättre levnadsstandard.

Innehåll reviderad Maj 19, 2022

Skribenter

Per Lindow
  • Per Lindow
  • Per Lindow skriver om lån, sparande och investeringar för FinansFreak. Besitter mångårig erfarenhet av arbete inom ekonomi och har granskat kreditgivare sedan SMS-lånen kom till Sverige. Läs mer om Per
  • LinkedIn
Stapeldiagram

Enkätstudie för svenska lånemarknaden

Den svenska spelsajten CasinoFeber har genomfört en marknadsundersökning för att undersöka låntagares konsumtionsvanor. FinansFreak summerar det viktigaste från enkäten.

Privatlån
Privatlån
SMS-lån
SMS-lån
Bolån
Bolån
Investera
Investera
Ikon utforska mer
Utforska